Semintele de in sunt pline de vitamina E, betacaroten, acizi grasi esentiali, proteine si fibre.
De aceea, este recomandat sa le consumi zilnic. Alege semintele
maruntite, deoarece cele intregi nu sunt digerate de catre organism,
potrivit eva.ro.
Poti sa folosesti o lingura cu seminte pisate intr-un pahar cu apa
calduta pe care sa-l consumi chiar la trezire, inainte de a lua micul
dejun.
De asemenea, poti sa le pui in cerealele de la micul dejun, peste
salatele pe care le consumi la pranz sau un painea/briosele/checul pe
care le prepari in casa. Nu vor schimba gustul preparatului, dar vor
aduce cu siguranta un plus de valoare nutritionala.
Iata cinci dintre cele mai importante motive oferite de
nutritionistul Gillian McKeith pentru care ar trebui sa consumi seminte
de in zilnic.
1. Ajuta la reglarea greutatii corporale, prevenind constipatia
2. Lubrifiaza colonul, ajutand la prevenirea cancerului de colon si san
3. Reduc colesterolul, ferind inima de boli
4. Îmbunatatesc tonusul pielii, oferindu-i un aspect mai sanatos
5. Datorita continutul bogat in lignani si iziflavonoide, semintele de in au proprietati anticancerigene.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu