vineri, 11 octombrie 2013

Alimente care te ajuta sa slabesti natural si fara efort

Introducand fructele si legumele in dieta zilnica, pierzi in greutate fara prea mari sacrificii.
posibil sa slabesti si fara sa te infometezi. Legumele si fructele cu calorii negative forteaza organismul sa consume pentru digestia lor mai multe calorii decat au ele si,
in acelasi timp, contin o importanta cantitate de fibre ce dau senzatia de satietate chiar daca mananci mai putin.
Broccoli
Are cel mai mare continut de fier (element deosebit de important in functionarea metabolismului) dintre toate verdeturile si doar un gram de carbohidrati la 100 g. Este o buna sursa de fibre, care contribuie la instalarea satietatii, avand extrem de putine calorii (considerate negative). Prin urmare, cu cat mananci mai mult broccoli, cu atat vei arde mai multe calorii.
CiuperciConsiderate carne vegetala datorita continutului bogat de proteine, sunt sarace in calorii si au extrem de putine grasimi. Un studiu recent a demonstrat ca persoanele aflate la dieta care au inlocuit carnea cu ciuperci au reusit sa slabeasca extrem de rapid – intre 6 si 9 kg in sase saptamani. Si mai au o calitate: reduc pofta de mancare!
DovleceiAu putine calorii (toate negative), fortand astfel organismul sa consume un numar de calorii dublu. Un dovlecel are intre 0,6 si 0,8 g de fibre, ce aduc usor senzatia de satietate. Pectinele se dizolva in apa si formeaza un gel care faciliteaza tranzitul intestinal si astfel multe calorii nu mai sunt absorbite. Ai grija insa: dovleceii mari contin mai multe fibre si sunt greu de digerat!
SpanacFace parte din categoria legumelor cu calorii putine si negative si cu un continut scazut de grasimi, dar cu multe fi bre. Adaugarea in dieta zilnica a 2-3 cesti de spanac oparit sau a unei salate din 100 g de spanac proaspat este o buna modalitate de a pierde usor in greutate.

VarzaAre foarte multe fi bre si este leguma cu cele mai putine calorii si grasimi, ceea ce o propulseaza in topul alimentelor indicate persoanelor care vor sa piarda rapid in greutate. Datorita bogatiei de fibre, aduce usor satietatea si alunga foamea pentru mult timp. Calciul este un element important in lupta cu kilogramele. De aceea, pentru cei care nu sunt prieteni cu lactatele, varza este un real ajutor, intrucat constituie o insemnata sursa de calciu. Calitatile ei diuretice si laxative o recomanda pentru combaterea retentie de apa si a constipatiei.
VineteFierte sau la gratar, vinetele au cam 18 calorii la 100 g si se digera extrem de usor. Contin o cantitate apreciabila de fi bre, ceea ce grabeste tranzitul si scaderea in greutate. Vanata nu este doar o leguma cu proprietati laxative, ci si diuretice, facilitand astfel eliminarea toxinelor si a grasimii dislocate.
AnanasDatorita enzimelor, stimuleaza dizolvarea grasimilor, iar bogatia de fi bre duce lesne la instalarea satietatii si o mentine mult timp. Fructoza din ananas taie pofta de mancare si aduce o stare de bine, sustinand astfel psihicul in perioadele de restrictie alimentara. Consumat dupa masa, usureaza digestia.
KiwiAre un indice glicemic scazut (47), este sarac in grasimi si bogat in fibre (un fruct contine de 2-3 ori mai multe fi bre decat o banana), ceea ce stimuleaza scaderea in greutate. Aminoacizii din kiwi ajuta organismul sa sintetizeze carnitina, un element care determina arderea grasimilor, ducand la pierderea rapida si sigura a kilogramelor in plus.
MereSunt bogate in pectine, elemente care au efect benefic asupra intestinului in caz de diaree ori de constipatie. Merele au calorii negative, stimuland astfel pierderea in greutate fara multe sacrificii. Datorita cantitatii mari de fi bre, taie pofta de mancare si imbunatatesc digestia. Alege-le pe cele tari, cu coaja lucioasa si codita verde!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu