marți, 24 septembrie 2013

Alimente sanatoase anti-imbatranire

Papaya, fructele de goji, cele de padure, dar si cele care contin caroten precum dovleacul cu pigment portocaliu intens sunt adevarate arme impotriva imbatranirii.

“Ananasul este un caz aparte, pentru ca are in compozitia sa bromelina, o enzima care purifica sangele si reduce inflamatiile. Foarte bune sunt si cerealele integrale, care n-au fost procesate si au mai multe fibre. Ar trebui sa faca parte din meniul celor ce tin la silueta, datorita senzatiei de satietate rapide, dar au si rol protector impotriva cancerului de colon”, dezvaluie nutritionistul.

VINUL ROSU

Un pahar pe zi prelungeste viata si are efecte miraculoase asupra arterelor.

Cui nu-i place vinul, poate alege cafeaua ori ceaiul, pentru rezultate similare.

Cafeaua scade riscul diabetului de tip 2, in timp ce licorile din plante intaresc sistemul imunitar.

CIOCOLATA NEAGRA

Mancata cu masura, ciocolata neagra, plina de flavonoizi, scade inflamatiile, mentine inima sanatoasa si mintea alerta.

OMEGA 3

Se gaseste in peste, dar si in seminte sau nuci. Acizii grasi din compozitia fructelor de mare sunt de mare aju tor in reducerea inflamatiilor cronice.

Mai mult, au puterea de a readuce zambetul pe buze.

Grasimile Omega 3 din peste imbunatatesc activitatea intr-o zona a creierului responsabila cu starea de spirit mai spun medicii.

CRUDITATILE

O dieta bogata in fructe si legume garanteaza pierderea in greutate, insa cele mai recente studii plaseaza cruditatile pe primul loc in topul alimentelor cu efect de intinerire.

Afinele, spre exemplu, primesc o atentie speciala pentru meritul de a pune in miscare memoria “inceata”.

In realitate, toate fructele de padure mustesc de antioxidanti, o arma naturala impotriva imbatranirii si bolilor grave precum cancer, Alzheimer, artitrita sau osteoporoza .

Aceste fructe au mare trecere la femei, datorita continutului crescut de vitamina C, care da pielii finete. Pentru o privire agera, ca de vultur, e recomandat sa consumam spanac si alte frunze verzi.

Cu cat mai intensa culoarea, cu atat mai bine. Pigmentul din verdeturi actioneaza asemenea unei protectii oculare impotriva razelor ultra-violete, iar vitamina K contribuie la sanatatea oaselor.

PROTEINELE

Trebuie sa devina o eticheta a regimului alimentar dupa varsta de 40 de ani, cand incepem sa pierdem masa musculara.

In timp, metabolismul incetineste, ceea ce favorizeaza ingrasarea si, de aici, o intreaga serie de probleme.

Toate astea pot fi evitate usor, mancand suficiente lactate si carne (slaba de pui, curcan, vita) plus fructe de mare.

In plus, proteinele sunt responsabile si de fixarea calciului in oase.

O femeie normo-ponderala are nevoie de 45 grame de proteine, iar un barbat de 55 grame.

CEREALELE INTEGRALE

Tin de foame celor care vor o silueta de invidiat. Ovazul, orezul brun, pastele integrale, toate sunt pline de fibre, ce regleaza apetitul si mentin glicemia la cote scazute.

Mai multe cercetari din domeniul nutritiei au scos la iveala beneficii secundare ale acestor cereale.

Produsele “integrale” ofera protectie suplimentara impotriva diabetului, infarctului, cancerului de colon etc.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu