marți, 24 septembrie 2013

Ceaiul combate transpiratia?

Frigul ne obliga sa ne îmbracam cat mai gros si deja aveti probleme cu transpiratia? Dr. Mircea Tampa, ne spune cum sa tratam acest aspect al pielii pentru a nu avea neplaceri.
De ce transpiram?
Secretia sudorala
excesiva poarta denumirea de hiperhidroza. Poate surveni la orice varsta, indiferent de sex si se manifesta indiferent de anotimp si de temperatura mediului înconjurator.
Afecteaza predominant palmele, talpile, axilele si fruntea si poate aparea ca atare sau se poate manifesta în cadrul unor boli interne precum episoadele de hipoglicemie din cadrul diabetului zaharat, atacurile de panica sau puseele hipertensive.Ce putem face?
Se recomanda mentinerea unei igiene riguroase prin spalare zilnica cu apa si sapun si utilizarea deodorantelor si a antiperspirantelor „soft” (fara alcool) în regiunea axilara. De asemenea se recomanda utilizarea pudrei de talc.
Alte masuri utile sunt evitarea oboselii si a stresului si purtarea de îmbracaminte si încaltaminte lejere, din materiale naturale care asigura o ventilare normala a pielii si care nu produc iritatii. Daca toate aceste metode nu sunt eficiente, medicul dermatolog poate prescrie solutii speciale care se prepara în farmacie.
Ce plante sunt utile?Printre plantele antisudorifice pe care le puteti folosi, se numara în primul rand frunzele de nuc - se face o infuzie (apa se fierbe si apoi se adauga planta uscata si maruntita), o lingurita de ceai la o cana cu apa. Puteti consuma pana la doua cani pe zi. Aceleasi frunze le puteti utiliza într-o forma mai concentrata (infuzie cu patru linguri la o cana cu apa), din care consumati trei linguri pe zi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu