miercuri, 25 septembrie 2013

Cofeina este periculoasa pentru unele persoanele

Cofeina este cunoscuta pentru rolul ei in stimularea activitatii cerebrale, insa un studiu recent arata ca ea ar putea sa influenteze creierul in mod negativ, in cazul adolescentilor.

Conform studiului facut de Swiss National Science Foundation (Elvetia), cofeina poate incetini dezvoltarea creierului adolescentilor.

In cazul cobailor carora le-a fost data cofeina, dezvoltarea creierului a fost incetinita, spun cercetatorii din Zurich, Elvetia.

Echipa condusa de expertul Reto Huber a facut acest studiu in urma caruia a constatat ca multe conexiuni sinaptice se pierd la pubertate tocmai din cauza cofeinei. In plus, durata si intensitatea somnului adanc sufera tot din aceasta cauza.

Cobaii au avut un comportament ciudat dupa ce oamenii de stiinta le-au administrat cofeina. Ei au devenit mult mai putin curiosi odata cu inaintarea in varsta, in cazul in care au primit cofeina.

Cei care nu au primit-o au devenit mai curiosi pe masura ce au imbatranit. Totusi, specialistii elvetieni spun ca este nevoie de mai multe studii in aceasta privinta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu